February 28, 2009

Idag har jag namnsdag! Och jag var snabbare med att komma på det än min farmor, som vanligtvist påminner mig, men jag hade tydligen skrivit upp det på mobilen så vaknade av den imorse, lr rättare sagt såg det när jag väl vaknade, blev lite för sent igår. But still, nu ska jag och min syster yster iväg. Usch vad trött jag är! Snark



Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria, Maria

Hair, cake and all the other things

Kollade precis på sista avsnittet av Vänner, efter att ha kommit hem från den förmodligen sista tjejmiddagen på ett tag, nu är det nog inga som fyller år. Visst att man kan ha tjejmiddag iallafall, men ändå. Det var jättetrevligt, och mästerkocken Maria stod och stekte fäskfiléen, mums. Sen blev det tårta och kladdkaka.

Nu har sportlovet gått, lika snabbt som alla lov gör, tiden bara flyger förbi utan anledning, inte för att jag har så mycket plugg just nu ändå, på måndag har jag bara en lektion och på tisdag ska jag vara hårmodell åt en kompis så då blir det inge skola för min del. Ska bli kul att bli klippt lika mer extravagant än förra gången då de bara blev toppar, jag tycker om att ha lite olika stilar, både på hår och kläder, det är så tråkigt att vara enformig. Det var nog därför jag blev tillfrågad att ställa upp, Elli, som ska klippa mig, vet att hon kan klippa hur hon vill, blir det fel så går det ju alltid att sätta upp eller klippa annorlunda, jag är inte rädd för att bli korthårig direkt, skulle faktist vara ganska kul att testa, problemet är ju då bara att jag kanske tröttnar två veckor senare och vill ha lång hår igen, men då får man väl spara pengar tll extensions eller nått.


- Victoria Beckham blev ju snygg korthårig -

Läst nya gossip girl L ?

Så har en annan dag runnit förbi, okej den är inte slut än, men dagarna går för fort, känns om lovet tar slut snart fast det är ju fem dagar kvar.
Har börjat läsa en av mina böcker, "En liten chock", den handlar om en kille, och är ganska intressant för det står där att tjejer har enklare att sätta sig in i böcker om killar än vice versa, och det stämmer nog, har du sett nån kille läsa gossip girl på senaste tiden? Ne trodde inte de. Främst är det nog för att killar tycker det är lite halv "bögig" men tjejböcker, om kärlek och blablabla, men det finns ju killböcker som handlar om samma saker, sex och kärlek är väl det vanligaste förekommade i ungdomsböcker, eller läser du deckare så spelar det ju knappt någon roll vad huvudrollsinnehavaren har för kön, eftersom det förekommer ju sällan som en speciell anledning till historien.

På dom här fem minutrarna sen jag började skriva har L redan lyckats somna, förstår inte hur han gör, för mig tar det minst en halvtimme innan jag slumrar in. Alla har vi några bra egenskaper, jag är bra på att prata och han på att somna, vilken bra kombination, haha! Nu ska jag iallafall göra mig iordning och dra ut, ciao!

Bokrea

Jobbar i bokhandeln idag, och nog har jag fyndat lite jag med, 3 böcker blev det iallafall, mycket nog för mig som alltid har så svårt att hitta i reorna!

  



Sohie Kinsella - En shopaholics bekännelser
(kommer snart på film så dags att börja läsa)

Nina Wähä - S som i syster

Johanna Lindbäck - En liten chock

 Nu ska jag jobba klart!


fortsättningen ..

Jag älskar vår kung! Han känns så familjär vår Kung Carl Gustav XVI, satt nyss och kollade in hans tal om förlovningen på aftonbladet.se, Daniels var dock lite för intalat och smörigt, men gör han Kronprinssessan lycklig så är det bra. Tycker hon var söt och glad i videon, spana in på http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4495515.ab


Kronprinssessan förlovad!

Äntligen har kronprinssessan förlovat sig med Daniel, dom gifter sig 2010!


The fat's day



Idag är det semeldagen! Mums, om man nu tycker om semlor, själv kan jag absolut äta dom en dag om året, men inte varje dag. Kanske man ska dra och köpa sig en semla?

Oscar Adward Dresses 2009

Satt imorse och kollade lite på gårdagens Oscars gala, var så trött igårkväll att jag inte orkade
sitta uppe och kolla på den då, men här är några av mina favoriter i klänningsvägen.
Heidi Klum, älskade den här klänning, lite annorlunda och hel cool
Evan Rachel Wood, var med i Oscars nominerade The Wrestler, väldigt bra film om jag får säga det själv. Kate Winslet, vann en Oscar for bästa kvinnliga roll för filmen The ReaderNatalie Portman, har alltid älskat henne, kommer alltid att göra, grym skådespelerska
Marisa Tomei, väldigt elegant klänningAngelina Jolie, också nominerad för bästa kvinnliga roll i The Changeling, alltid lika snygg hon.Sarah Jessica Parker, har på sig en känning hon själv kallar

Friends the movie?

Ni har kanske alla hört om att det ska göras en sex and the city 2? Visst att ettan är bra, men den var ju mest lidande genom hela filmen tycker jag, och den slutade som ett avslut, så det kommer bli intressant och se om dom kan komma igen, eller om den bara blir ännu värre. Älskar ju serien, så vill inte se den förstörd av en dålig film.

Vad jag däremot mer skulle se fram emot var en Vänner -film, det finns ju ingen bättre serie än Vänner, den enda tiden jag slänger mig framför tvn är när det är vänner, 19.30. Även om man har sett avsnitten hundra gånger om så är dom fortfarande lika roliga och bra.

Så dumpa Satc 2 och gör en film om Vänner istället!


Twilight 5


Har precis läst ut Breaking Dawn, den fjärde boken ur Twilight-serien, vet inte än vad den kommer heta på svenska, själv är jag inte på big fan av svenska översättningar, men den kommer ut på svenska nu i mars. 

Nu sitter jag och hoppas på att Midnight Sun kommer komma ut. För er som inte visste ska den handla om Twilight-sagan ur Edwards perpektiv och skulle kanske bli den sista avgörande delen, men den första hälften har läckt ut olagligt på internet och Stephenie Meyer själv säger att hon känner sig väldigt kränkt, och är inte längre på humör för att skriva klart boken, alltså, citerat Stephenie Meyer "it is on hold indefinitely."

Man kan läsa hennes hela uttalande på hennes officiella hemsida. Stepheniemeyer.com

Answer with a letter

Kul grej jag fick från facebook, varje svar måste börja med samma bokstav som sitt namn.

1. Vad heter du? Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Majs
3. Flicknamn: Malin
4. Pojknamn: Mattias
5. Yrke: Modell
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg: Magtröja
8. Mat: Makaronipudding
9. Sak i badrummet: Morgonrock
10. Plats/stad: Milano
11. En orsak att vara sen: Missade tåget/bussen
12. Något man skriker: Mamma!
13. Film: Mamma Mia
14. Något man dricker: Milkshake
15. Band: Muse
16. Djur: Mus
17. Gatunamn: Musikalvägen
18. Bil: Mercedes
19. Sång: Maria
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Mobbning (helt emot, men fortfarande en aktivitet)

Med hjälp av: Thess

Oh, and happy birthday to AA! <3

Så försvann helgen, utan några direkt intressanta scenarion, inga som är roliga nog att läsa om iallafall, nu är det sportlvo som säkert alla vet! Skönt och slippa gå upp tidigt på morgonen och stressa till skolan, lägg allt åt sidan ett tag och bara njut av vädret! (även om det inte är sp kul men skyhög snö upp till knäna så är det vackert och titta på.
Just nu iallafall itter jag och har precis tagit en dusch och ska göra mig iodrning för att åka till västerhaninge och hälsa på T, en annan sak bra med lov är att du hinner träffa alla som du inte hinner på annars. Har lite annat planerat för veckan också, försöker hinna med och sova på alla olika ställen också, så alla blir nöjda och glada.

Jag och L satt och kollade igenom alla hans glas och tallrikar och sådant han fått, dax och flytta hemifrån snart? Inte för att jag har pengar och göra det, men det kommer väl bli så att mycket av min tids spenderas hos honom då. Jag får bli hemmafru på deltid helt enkelt, nått som jag kan hjälpa till med!

Nu ska jag fixa iordning mig, byebye.


- Jungfrur är ordningsamma, ey? -

Me and my BF <3


- Träffade Sara igår, detta blev resultatet -

Oh yes indeed

Idag gick jag från skolan lyckligare än på långe, jag klarade båda mina prov idag, vilket betyder att jag är godkänd i fysiken (!) och att jag insåg att nu har jag lov! Plus att de var fint väder ute. Mycket saker som gör dig glad på samma gång.

Satt ju då och gjorde fysikprovet sista lektionen, och när jag var klar satte läraren sig och rättade provet på en gång medans jag satt spänd mitt emot, sen när han var klar sa han bara:
(han) - Mmm
(jag) - Blev jag godkänd!
(han) - gå gå, jag vill aldrig se dig igen!
hahaha det känns bra att man gjort intryck på människor, även kanske inte dom bästa då, men jag var för glad för att tänka på sånt!
Så nu är dagens bra gärning gjord! Får se vad man hittar på ikväll Ciao

The last day

Fredag, sista skoldagen innan sportlovet, och ett av två prov avklarade. Programmering A, jag fick godkänt! Nästa prov är då definitivt jobbigare, slutar egentligen kvart i ett idag eftersom min grupp är klara med det vi håller på med på sista lektionen, men jag måste ändå sitta kvar i skolan till tre då mitt prov i fysik börjar, och om jag inte klarar provet idag, får jag ig i hela kursen! Stressigt.
Har ingen aning om vad jag ska göra ikväll, eller på hela lovet, men jag gör som jag alltid gör, tar det som det kommer! Ska bli så skönt med en veckas uppvilande, ska ligga och sova bort dom kalla mornarna och sedan bara njuta av att vara ledig i en vecka. Nu måste jag kila till min lektion, någon som ska göra något kul på lovet?

Some relative stuff ey?

Ännu en anledning till att otrohet är fel, i aftonbladet idag finns en artikel om en man som tog med sig sig älskarinna och sin dotter på en promenad vid havet. Han släppte barnvagnen i två sekunder för att kyssa sin älskarinna och då tog vinden tag i barnvagnen och den flög ut i havet, 2-åriga Rebecca drunknade.
Så ett gammalt ordspråk poppade upp i huvudet, " Somliga straffar Gud med detsamma"  och visst att det kanske stämmer in till en bra del, men tycker inte man ska låta sina barn lida för vad man själv gör. Usch vilken hemsk man, han måste ju må så fruktansvärt dåligt.

Lustigt nog hette han Andrew Hopper, och för er som inte vet, är min mammas flicknamn Hopper, och vi har jättemycke släkt därborta i England som också heter de, så kanske en släkting långt tillbaka?
Som tur är får jag nog inte reda på det, och kanske bara bra det, man vill inte veta allt om sin släkt, jag menar har familjen Hopper en tendens att vara otrogna?


- En Hopper att vara stolt över, konstnären Edward Hopper -

Happy Birthday big sis <3

Usch vad jag hatar kemi! Sitter och skriver på en labb rapport som kommer ta ungefär hela dagen! Jag blir helt galen på det här, och vår lärare tror ju typ att hela klassen är lika bra på kemi som han är så han tror att vi ska kunna allt, hur många som läser det här kan skriva upp Kopparsulfats reaktionsformel? Det kan jag! *Stolt* not ..

För och prata om något roligare, idag fyller min kära storasyster 19 år, GRATTIS! Och inte bara det, läste också att simpsons fyller 20 år idag. Så det är bara 1 års skillnad. Två födelsedagar idag alltså.


-Och för er som inte vet, Nea till vänster och Homer till höger -

For the open-minded

Nu sitter jag hemma och läser den sista boken ur twilight-serien, Breaking dawn. Tycker det är så lustigt när man kommer in i en bok sådär, eller ännu värre, i en bok serie. Tillslut känns det som du lever genom deras liv, sort of. Det är synd att det är så få ungdommar i dagens samhälle som läser. Jag förstår inte varför? Det är så kul att läsa, det är ju som att se en film, fanns du får bestämma hur allt och alla ser ut helt själv med lite fantasi.
Känner personen sombara har läst en bok i hela sitt liv! Jag måste ha läst en bra bit över hundra! Kan det kanske bero på att jag är barnbarn till en bokhandlerska? Plus att min egen mamma hade en bokhandel tillbaka i tiden, Hellströms bokhandel om jag får säga det själv. Den låg i blackeberg, you know, Låt den rätte komma in-orten.

Men tillbaka till saken, är det bara för att jag alltid varit omgiven av böcker som jag hittat intresset för att läsa? För då borde alla föräldrar omge sina barn med böcker, livet blir så mycket roligare då.
Kommer jag in i bra bok måste jag nästan sitta hemma ensam när jag läser, kom på mig själv när jag satt på tåget, själv, och skrattade åt något roligt jag läst i boken. Och det värsta är, att ibland när dom besrkiver miner eller uttryck, kan jag sitta för mig själv och göra samma uttryck! Inte så snyggt när man sitter bland människor direkt.


Ne nu ska jag göra mig iordning och lägga mig och fortsätta läsa, boken är så bra att jag måste få reda på hur den slutar. Nästa bok blir nog en av Katarina von Bredow, älskar hennes böcker!


- Böckerna är helt klart att rekommendera-

Summer

Idag skiner solen! Äntligen är det faktist hyfsat skönt och sitta ute, bara sitta och smutta i sig solljuset, även om det fortfarande är lite kyligt i luften. Nu får våren ta och komma tycker jag! Åh sköna sommar kom tillbaka!
Stod och pratade om årstider med en kompis häromdagen, hon sa att det flesta tycker om Sverige just för att vi har våra fyra årstider, men jag skulle hellre vilja att vi hade sommar, sommar, sommar och sommar! Nu kanske det börjar bli dax att bli fit inför beach 09? Fast jag & träna går inte bra ihop.

Food, food and food.

Idag är jag pigg igen, eller iallafall så pigg man kan vara första lektionen på en lång onsdag. Har iallafall fått tillräckligt med sömn inatt, tror jag sov i över tio timmar. Det var skönt!

Angående igår, så var vi först och klättrade i Västberga, det var roligt men man vart ganska sliten efteråt, vi körde tävlingar uppför väggen och i all ruch slog jag i knäet, det märktes ju så klart inte då men idag är jag öm.

Efter klättringen åkte jag till hårsalongen och satt där i fyra timmar och fixade mitt hår, puh! Usch vad jag hade ont i rumpan efteråt, plus att jag var så trött att jag höll på att somna på centralen. illa!

När jag kom hem till lägenheten var det bara ner i soffan med ett täcke på och sätta på twilight.
Utan mat och vila, ingen rolig Maria.
L kom iallafall hem sedan med glass åt mig, Ben & Jerry's Phish food ,mums! Kunde tyvärr inte äta fiskarna pga smärtor i munnen, känner bara för att ta ut tandställningen sånna tillfällen, men kan inte ge upp nu, får klara mig utan mat helt enkelt,. Tyvärr så är jag ju matälskare, så det kommer bli hårda tider.

Idag blir det korv stroganoff i skolan, jaaa maat, hoppas till gud att jag kan äta! Cheerio

Dead, very dead

Idag är jag nästan för trött för att skriva, har varit och klättrat med skolan och sedan tillbringat fyra timmar i hårsalongen hairnews där elli har fixat mitt hår, skriver mer senare om jag orkar.

Nothing for your eyes dad

Satt igårkväll och funderade på det här med kvinnor och mäns olika syn på sex, du vet att man brukar säga att för män är sex bara sex och för kvinnor är sex kärlek. Och visst att man kan ha olika åsikter om den punkten, det finns nog kvinnor som tyceker sex är sex och män som ser det som kärlek.

Men för att komma till saken, jag kan förstå dom kvinnor som ser sex som kärlek, varför skulle man inte kunna göra det, visst att det också handlar mycket om kroppslig lust, men också det där intima ögonblicken innan, sättet din kille kollar på dig som att du vore den enda i hela världen för honom, (kanske i hans fall just då, beror på killen) och det finns väl inget bättre än att känna sig på det sättet, åtravärd och älskad.

Så dom tjejer som legat med hundra killar, och som alla andra kallar "Slampor" osv, dom kanske bara vill känna den där lilla stunden av kärlek som alla andra. Och vem vet, men det kanske är detsamma för killarna som står och skryter om att dom legat med massa brudar, dom kanske också bara är ensamma och söker tröst?
Låter det här helt sjukt eller tycker du att det stämmer? Skriv en kommentar.

Congratulations mommy

Första gången jag har tid att blogga den här helgen. Hade fullt upp igår med att fixa en överaskningsfest till min mamma som fyller fyrtio idag! Det blev riktigt lyckat faktist, mamma visste att vi hade en överaskning till henne men hon trodde att vi skulle ut och äta middag med familjen, så hon blev nog lite chockad när hon kom hem och det var nästan trettio personer där som sjöng ja må hon leva. Jag stod och filmade allt, det vart ganska mörkt och suddig så vi får se sen om videon blev bra eller inte, det vart iallafall mat och dryck och sedan dansade vi igenom natten, kom inte i säng förrän halv sex imorse. Men det var jätte kul iallafall och jag var det levande beviset på att man inte behöver dricka för att ha kul, höll mig nykter hela kvällen, duktiga mig.

Idag hade mamma kalas, (eftersom hon inte visste att det skulle komma massa folk igår) men jag vart inte så närvande, var för det första helt slut efter gprdagen, men sen var det mest hennes kompisar som inte jag kände speicellt väl, så jag och L drog till centrum och åt och sen hem till lägenheten och slog på tvn, Söndag är ju då kallat vilodagen för den anledningen att du ska kunna vila upp efter veckan som varit. Imorrn är det skola och tandläkaren, dags att spänna tandställningen första gången, aj! Hoppas det inte är för smärtsamt för har dans imorrn kväll! Har inte varit med på två veckor nu på grund av födelsedagar och penicilin så det ska bli skönt att dansa av sig lite. Nu ska jag slå på tvn igen då en viss person inte tycker det är så speciellt kul att kolla på en stor tv-skärm fullt med bloggande.

Ouh la la la

Fredag den 13:e, och än så länge ingen otur, imorrn är the big day, kan ju inte säga varför än, men ser fram emot den med veckors planering. Just nu sitter jag i Älvsjö hemma hos Sanni, hade bara en och en halv timmes lektion idag, slutade halv tolv och drog direkt till farsta där jag handlade tre födelsedagspresenter, som jag har planerat att göra i över en vecka nu, sen köpte jag en ros och drog hem till Ls mamma i huddinge och hälsade på henne. Var skönt att bara sitta där och prata lite, och spana in hennes nya tuttar! Sen kom L och vi åt lite och drog till älvsjö, har varit här sedan dess, snart ska vi hem tillL och byta om och duscha och så, han sitter fortfarande i arbetskläderna! 
Har inte så mycket mer att skriva om, skriver mer imorrn om jag hinner! Ciao  

Everybodys working for the weekend

Idag har vi inriktningsdag i skolan, vi ska planera vad vi ska göra under dom kommande programdagarna i vår. Min grupp ska ta hand om cosmonova så jag har ringt och pratat med dom, men vi tänkte åka dit den 20:e mars och dom hade inte program så långt fram så jag får vänta på att hon mailar mig.
Så egentligen har min grupp ingenting kvar att göra,  vänta på att klockan blir kvart över elva och de andra grupperna samlas. Sen slutar vi efter det, skönt.
Måste åka till farsta och handla födelsedags presenter, har skjutit upp på det för länge nu, så ska passa på när jag nu slutar tidigt.

Sen blir det kanske en tripp hem till svärmor för att kolla hur hon mår, hon har nämligen opererat sig. Kanske köper nått litet till henne också, om jag har pengar till de vill säga.

You stupid child!

Nu är jag back in my hometown, nej men jag är i sundbyberg, vilket betyder näst intill var jag spenderade min första del av min barndom, alltså Kälvesta. Ja äkta kälvesta barn är jag. Och jag är inte ensam, vi var ett helt gäng som bodde i samma område när jag var i åldern 0-4 år. Det var ju först och främst jag, nea, mamma och pappa, men sen också min kusiner, familjen Wasterdahl (vanki och carro som vi fortfarande umgås med) och alla vi gick hos dagismamma med.

Min dagismamma hette Susanne och jag kommer ihåg henne än idag, jag var tydligen en helvete till barn när jag var liten, vid åldern 1 ½ år rev jag tydligen ner tapeterna i hennes hall, och mitt främsta minne av henne var faktist att hon jämt nöp mig i öronen eftersom jag hade gjort nånting dumt! (och att vi alltid lekte med playmo, åt piroger och äppelpaj, och kollade på tecknade versionen av narnia)

Men annars är det kul och höra på historier om när man var liten, sånt du inte kommer ihåg. Min pappa är en mästare på sådana historier och det är alltid lika kul och höra.

En gång när jag var ungefär 3-4 år så hade pappa varnat att han kompis skulle komma hem till oss, Mille, han som inte kunde säga R. Visst hade jag sagt och lekt vidare. Sen när det knackade på dörren hade jag rusat in till hallen och öppnat.
Det första jag sa var " Hej, kan du säga r? " varpå han försökte, "äj ej".
Med ögon stora som tefat kollade jag på honom och frågade sedan,
"Kan du säga aaaaa? "

Stackars kille, jag måste trott han var dum i huvudet, men till mitt försvar så hade jag inte träffat någon annan som inte kunde säga r!


- Och ja, jag är fortfarande ett barn inombords! -

For show.

Sitter i skolan och spanar runt lite på webben, hittade en sida med de mest inflytelserika kvinnorna 2008, där bland annat Michelle Obama (presidentens fru), Tina Fey(komiker från saturday night life) och Whitney Thompson (vinnare av Americas next top model, säsong 10)
 
Jag tycker det är coolt att Whitney var den första "plus-size" att vinna Top model, att hon gjorde det betyder ju att hon gav hopp för alla övriga kvinnor som trott dom var för stora för att kunna bli modell. Enligt mig är modeller det främsta skönhetsideal vi har, smala, långa, perfekta? Att visa att man kan bli modell även om du inte är pinnsmal och jätte lång har vi Whitney, och även Kate Moss bevisat. Det viktigaste tycker jag, är uttstrålningen. Karisman.

No money, no clothes?

Idag har jag varit hemma hos Sara och planerat och spekulerat lite. Fast först var jag i skolan med Bia och käka och sen drog vi till älvsjö ett tag.
Har kommit fram till att jag måste skaffa mig ett jobb, känner mig extremt fattig och kommer få leva på 500 kr i månaden (!) nu eftersom jag måste spara pengar. Dax att börja jobba igen alltså! Kommer ju bli mindre plugg nu i vår och när det blir ljusare ute är det enklare att jobba kvällar. Frågan är, vart ska jag jobba? Vad är jag bra på och vadär roligt? Okej inte direkt så att jag söker nått drömjobb direkt, men trivs man inte på ett jobb är det ingen idé att jobba på det stället.
Men okej jag är bra på .. att prata ? Serivce jobb alltså? Kanske borde söka på nått café eller restaurang? Måste skriva ett cv också, och vad är mina tidigare erfarenheter? Mormors bokhandel och donken? Ja det får väl duga.
Nu ska lägga mig tillrätta i soffan och läsa twilight.


- Lovisa jag hitta bilden! -

I'm your biggest fan

Ni vet den där känslan man har när man känner sig "sund"? Den känner jag lite av just nu, har precis plockat iordning i lägenheten och gjort fint för att Ls lillebror Benjamin ska komma hit och sova över. L är och gymmar så han kommer inte hem förran senare så jag får försöka underhålla Benjamin så gott jag kan så länge, jag vet ju att det inte är mig han ser fram emot att träffa som mest.

Men vi ska nog vara lite inne i huset så han får träffa Felicia också, hon är hans "storasyster" som dom säger.
Jag har nog inte träffat någon annan som ser upp till sin storebror så mycket som Benjamin gör till Ludwig, det är rätt gulligt och se hur han tar efter allt. Hoppas har bara inte tar efter för mycket, han är ju en egen person han med.

Sitter och försöker komma på någon jag såg upp till som liten, men just nu kommer jag inte på någon. Jag har nog mest sett upp till min syster och min moster. Dom är sånna balanserade och starka människor att det är svårt att låta bli. Det har som alla sina fel och brister, men det märks inte riktigt utåt. Annie tillexempel, min moster, hon är alltid så glad och lyckas alltid hålla ihop familjen när vi tjafsar, tycker det är synd att vi inte ses lika ofta längre. Hon bor ju på andra sidan stan och jobbar och jag bor här och pluggar. Det är svårt att ha tid för alla i sitt liv, speciellt för dom som redan har så mycket att göra.

Men det får blir ändring på, nu ska jag in med disk!

HEllo

Imorse när jag tittade ut genom fönstret såg det ut som vår! Fatta att jag blev sur när jag öppnade dörren och kände kylan! Det blev vinterjackan iallafall.

Just nu sitter jag i skolan och försöker fixa vår reklamfilm, det blir alltid massa krångel när man sitter vid skoldatorerna, när man går i teknik klassen borde dom inte låsa alla internet sidor som finns, för i sånna här fall behöver vi kunna hacka runt lite.  ( Ja, me ol' dad, nu skulle du varit här och hjälpt till! )

Anywhoo, tänkte hinna åka till farsta och köpa lite sista minuten presenter, och jag har just nu två timmar och fyrtio minuter på mig innan min nästa lektion börjar så jag får nog göra det nån annan dag.

Whose line is it anyway?

Sitter och kollar på "Whose line is it anyway" mitt och pappas favorit program genom tiderna, synd att de bara sänds i Usa. Det är en show med Drew Carrey och fyra komiker, oftast olika, men alltid mina favoriter, Colin Mochrie & Ryan Stiles! Dom är så otroligt roliga att du sitter helt själv och gapskrattar. Det hela handlar om att det inte finns någon mening med det, och de fyra komikerna ska utföra olika saker på scenen, till exempel, "props" alltså använda en rekvista och låtsas göra det till så många saker som möjligt. Okej lite svårt och förklara kanske, men programmet borde sändas i Sverige och är hur kul som helst!


- Ett litet klipp -

Tjejmiddagen hos Lovisa 7/2 -09

En summering om vad som hände;


- Födelsedagsbarnet höll tal.. -


- ..Vi åt middag.. -


-  .. (Jojo & Suss) ..-


-.. Alla Försökte få plats i soffan.. -


- ..Sara blev smiskad.. -


- ..Vi körde lite singstar.. -


- .. OCh jag fick mima med en toaborste! -

(Strålande likhet mellan min och födelsedagsbarnets outfit)


Dagens samtalsämne: Ätstörningar

En studie visar att cirka 1 % av alla kvinnor mellan 15-24 drabbas av ätstörningar. Det är alldeles för många. Media har en stor del att göra med detta, modeller och kändisar rasar i vikt och övriga världen följer efter. Vad är meningen med att vara supersmal? Vill vi alla se ut som människorna i tredje världen gör? Dom svälter och längtar efter mat medans vi har all mat och ändå väljer att svälta oss för ett skönhetsideal som uppfanns för 50 år sen i samband med första Barbie-dockan. Barbie med sitt långa blonda hår och smala midja. Vi människor blir ju psykade redan vid barnsben. Jag själv kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag började leka med barbie, men hon har hängt med under hela min uppväxt, tills jag var ungefär tio år.

Så det finns ju då två typer av ätstörningar, den första, anorexi, är den jag nyss nämnt när man svälter sig, kanske äter lite, eller inte äter överhuvudtaget, kanske en banan om dagen!
Den andra är bulimi, när du äter och sedan spyr upp maten.

Och nu ska jag lämna ut mig helt och hållet:

När jag var 14 läste jag Carolina Gynnings bok Ego Girl. I den berättar hon om sin tid som bulimiker, och även om hon bara vill berätta sanningen för att människor om sitt liv, så tror jag itne hon vet hur det också kan påverka.

Jag har aldrig varit tjock, eller stor, alltid liten och nätt, tanig.
Men efter att ha läst den boken så börajde jag undra om jag alltid skulle vara smal, eller om jag en dag helt plötsligt skulle bli tjock. Jag har alltid älskat mat och haft stor aptit, så anorektiker visste jag att jag aldrig skulle bli.
Men jag vill göra något, inte för att bli smalare, men för att inte bli större.

Under den tiden hade vi en stereo i badrummet för jag brukar lyssna på musik medans jag duschade.
Så en dag efter maten så gick jag till badrummet, låste dörren, drog på kranen och satte på musik på hög volym och stoppade fingrarna i halsen. Det finns inget värre med att ligga med huvudet i toalettstolen och försöka få upp det du nyss fått ner, halsen bränner och tårarna rinner.
Detta händer nån gång i veckan under kanske tre - fyra månaders tid, tills jag insåg hur lite det var värt, jag fattade tillslut inte ens varför jag börjat, och slutade då. Och efter det så har jag aldrig prövat igen.

Men tänk ändå på vilken effekt en bok kan ha, Gynning skriver om att hon kunde äta hur mycket glass som helst, för att det var enkelt och spy upp, och nästa gång jag sitter på McDonalds med min mamma och min lillasyster och äter glass så går jag in på toaletten efteråt och spyr upp det. Det är ju helt sjuk! Varför gjorde jag som jag gjorde?

Fortfarande efter tre år så har jag inget svar på det, jag kan bara anta att jag ville ha uppmärksamhet, trots att jag gjorde allt jag kunde för att dölja det.

Så jag hoppas någon lär sig av detta, det är inte ens värt att prova.

Honey you look great!

Söndag, min vilodag, egentligen är detta en dag man borde ta sig friheten och inte skriva, men har några minuter över. Har just tagit en dushc och sitter och väntar på att torka.

Tjejmiddagen igår var jätte rolig, vi fick god mat och dryck och sen körde vi våghals (saning och konsekvens-spel) och lite singstar. Jag och Lovisa (födelsedags barnet) hade matchande löäder vilket så lite roligt ut, vi hade ju inte planerat det i förväg. Men det var skönt och komma ut lite efter fredagens inneliggande och kom i säng vid kanske halv ett tiden igår, kände inte för att vara ute och festa hela natten när jag ska försöka bli frisk.

Idag har jag suttit och planerat lite inför nästa födelsedag, blir lite telefonsamtal och sådan. Jag ser verkligen fram emot det som hoppas det blir kul. Nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa När jag hör din röst, vilket är den andra boken i twilight serien.

The great thing about democracy is that it gives every voter a chance to do something stupid.

Idag är jag på  bra humör igen, kollade upp halsfluss och fick reda på att man ska ha vita prickar i halsen för att smitta och det har inte jag! Så jag ska på tjejmiddagen vid sju, har sagt att så länge inte någon kysser mig eller att jag nyser på någon borde det vara lugnt. Sen är det nog inte sån långvarig middag för de övriga tjejerna ska ut på krogen sen så vet inte hur länge det håller på.

Måste verkligen fixa min kamera så jag kan lägga upp lite roliga bilder.


- Hittade denna sygga vårjacka på asos.se -

Oh my god

Nu är jag nästan helt vaken, blev ganska sent igår kväll också, min syster åkte in på akuten och jag satt och oroade mig och kunde inte sova, sen ringde folk som vanligt och sen ringde L och sa att han skulle komma hem och vid det laget var jag närmare övertrött så somnade kanske vid halv fyra- fyra tiden imorse. Och gick upp kring ett.

Nea mår tydligen bättre nu, hoppas allt blir bra, stackars mamma som får två döttrar sjuka på samma dag, det är inte lätt och vara föräldrer.

Nu ska jag göra mig iordning och sen åka hem till Ludwig, nu orkar jag inte vara hemma längre.

I scream, you scream, we all scream for ice cream!

Nu har jag börjat små tröttna lite på the sims, efter sådär fyra timmar! Har gjort tre familjer, alltså byggt hus och sedan försökt få dom att jobba upp sig, men sen när när dom inte ökad inte graderna bytte jag och gjorde en ny, haha.
Tålamod Maria tålamod!

Nu ska jag nog sätta på en bra film och äta lite glass, man får äta glass när man är sjuk! (fast det hade jag nog gjort även om jag var frisk, jag älskar glass!)

Hoppas resten av er fått en bra fredagskväll, skriv en kommentar om vad ni gjorde, så kan jag iallafall låtsas som jag var med!


Honey, where is my vouge?

Den blev hemmakväll tillslut, ingen idé att vara ute och smitta annat folk, och det faktum att de flesta skulle på krogen, inte kul för lilla mig. Men jag har lyckats fördriva tiden bra ändå, har suttit och spelat the sims, ätit och läst nya veckorevyn, som tyvärr mest gör mig shopping-galen, men det är ändå kul att bläddra igenom.

På tal om tjejtidning, varför kallas dom just så? Killar läser dom också, jag vet inte nån kille som aldrig suttit och bläddrat i sin flickväns/tjejpolares tidning, även om det bara är när dom inte har något bättre att läsa på toaletten. Och ändå tycker killar att det flesta tjejgrejerna är så töntiga, att det är larvigt att sitta en timme och sminka sig eller måla naglarna, men ändå sätter dom sig och läser våran tidning om just det! Vad är trendigt, vad är ute, hur ska man gå klädd och hur ska man sminka sig. Jag förstår inte varför dom tycker det är så larvigt om dom ändå sitter och skriver om det, precis som skvallertidningar, för killar skvallrar ju aldrig, right? Nu tycker det är minst lika kul som vi gör att höra nya färska rykten om personer du känner och kändisar, alla tycker det är kul helt enkelt!

Oh my, what a shame

Var hos vårdecentralen idag, och fick reda på att jag har halsfluss! Hur kan jag ha det undrar jag? Jag har inte feber, inte så ont i halsen, det ändå jag har är lite ont under högra käken! det kunde jag tagit bort med alvedon! Istället måste jag ligga hemma hela dagen, missa åtta timmar i skolan för att jag är "smittsam" vilket jag isåfall måste ha varit igår också?

Så nu är min helg förstörd, skulle ut och äta middag ikväll och sen på tjejmiddag imorrn kväll, bye bye!
Det är illa nog med att ligga hemma en helg när du mår riktigt dåligt, men att ligga hemma en hel helg när du mår bra?! Helt onödigt, om man inte valt att göra det självmant.

Pencilin och munskölj, suck. Börjar bli stammis hos vårdcentralen, alltid är det nått, kanske därför jag jämt undviker att gå dit först, för jag är ju då en drama queen som lätt oroar mig i onödan, och det trodde ja att jag gjorde den här gången med, men icke då Jag borde ju ha en påbörjan till halsfluss tycker jag, inte riktigt ha de, för jag känner själv att ja mår bra, men tydligen inte. Jag vill inte sitta hemma hela kvällen och må bra, då är det ju bara jobbigt, men vi får se vad som händer, det är ju några timmar kvar till kvällen.

Good night

Det var inte så farligt på info kvällen, nästan skönt att vara i skolan när det är så tomt på folk. 9:orna var på en förläsning i en timme så jag och Lovisa tog varsinn kanelbulle och apelsinjuice och tog det lugnt. Sen stog jag vid teknik och berättade lite om programmet och vad man gör osv, inte farligt alls. Ett lättförtjänt biobiljett helt enkelt.
Nu ska jag göra mig iordning och lägga mig i sängen framför en bok, vårdcentralen imorrn, hoppas det går bra.

Hello and welcome to östra gymnasiet

Nu har jag stått och fixat håret i 20 min, mitt hår e bara problem, ena sekunden ser det rent men tråkigt ut och när man fixar det ser det livligt, men smutsigt ut! Jag ville ju ha rent och livligt så de blev lite Lee Stafford dry schampoo, (my favorite) och lite hår gele för att hålla håret på plats och det blev helt okej. Helt typiskt mig att komma på att jag skulle duschat en halvtimme innan jag ska duscha, (duschar i en halvtimme annars) men isånnafall är det så skönt och ha torrschampoo, men blanda de inte med mousse eller hårspray, så blir det inte bra.

Nu ska jag iväg till skolan igen, det blir 3 gången idag som jag ska till skolan, oh i love it. Kanske skriver mer när jag kommer hem, kanske inte, who knows?

..och önska mig lycka till!

A face like any other, but still diffrent

Håller på och läsa Om jag kunde drömma, som alla också vet kallad Twilight. har knappt hunnit halvägs och började läsa för en vecka sen, problemet har varit att jag låtit boken ligga i hemma, i brist på plats i väskan, och när jag väl börjat läsa har jag svårt för att sluta. Det är så när man kommer in i en bra bok, det går inte och sluta läsa, och man vill antinget bara läsa tills man läst ut den för att få reda på vad som händer, eller så är den så bra att man inte vill att den ska ta slut. I det här fallet så finns det ju tre böcker till efter så ska försöka läsa ut den här nu, eftersom jag redan vet vad som händer och sedan börja läsa tvån, har ju sett filmen och vill ha reda på vad som händer sen, blir hon en vampyr? Jag hoppas nästan de, jag tror fortfarande på evig kärlek.

Det får jag ta reda på, avslöja inget.

Bang, and the stains are gone!

Nu sitter jag och väntar på att min historia lektion ska börja. Har precis haft engelska och vi ska göra reklamer. Min grupp består av AA , Krills och Carls. Krills och AA ska vara skådespelare i en reklamfilm på svenska om rengöringsmedel, sen ska vi ta bort deras röster och lägga in min och Carls på engelska, kommer nog bli skit bra, de finns ju inge värre än dubbade reklamer!


-Snyggt -

Hard work baby

Vilken jobbig dag, var hos skolsyster eftersom jag har haft ont i högra käken och hlasen i 1 & ½ vecka och fick reda på att min höga tonsill är uppsvullen så imorrn ska jag till vårdcentralen och kolla upp de, har kanske fått någon infektion och har jätteont i käken just nu, det är tillochmed jobbigt att tugga.

Har iallafall bestämt vad jag ska göra på idrottdagen den 17:e och det blev klättring i västberga. kanske inte det enklaste men det är bara i två timmar och de kanske blir kul, vem vet? Orkade inte hänga med till romme, har först inga pengar och sen är det inge kul att bara åka en dag.


Ikväll ska jag stå i min skola mellan 7 & 9 på infokväll, jag är den enda i min klass som ska stå så kommer få stå själv vid teknikavdelningen och visa runt 93:or och deras föräldrar. Så om ni inte har något för er titta förbi östra gymnasiet ikväll mellan 19-21 och säg hej till mig!


Good morning

Vaknade vid fem imorse av att L frågade om jag inte skulle gå upp och lägga mig. Jag insåg sedan att jag hade sovit i soffan hela natten! Haha, men tur att man har en stark man som kan lyfta upp en till sängen igen.

Har precis kollat klart på filmen Marie Antoinette, som jag tydligen somnade ifrån igår, vilket var lite insirerande till mitt historieprov idag, som bland annat handlar om franska revloutionen. Fast egentligen märks den inte så mycket i filmen, den är ju mest fokuserad på drottningens liv, men vet man hur revolutionen gick till så ser man lite så delar av det i filmen.

Just nu är de mackor och oboy som gäller, en bra start inför skoldagen (?) Egentligen borde man väl äta havregrynsgröt eller något annat nyttigt men jag orkar inte helt enkelt gå in i huset och ställa mig och laga något, speciellt inte eftersom några i familjen forfarande sover. Men nu ska jag fixa iordning mig det sista and off to shool once more.

I just don't get it

Varför? Varför betéer du dig så konstigt? Jag trodde du var min vän också, men jag kanske bara nöjde dig för stunden.

but uh-oh those summer nights

Nu är det snart dax att krypa till kojs men först ett litet inlägg. Har mest legat och slappat hela kvällen, kollat på film och pluggat till mitt historia prov imorrn, känner mig rätt lugn inför det, historia är något jag kan, tillskillnad från fysik och kemi. Jag skulle ha valt att läsa samhälle -beteende om jag fick välja om, men efter två år kan jag inte backa ur, har jag gett mig in i leken får jag leken tåla.

Men det som just nu far omkring som mest i mitt huvud är sommaren, den underbara varma, gå-utan-tunga-vinterjackan sommaren. Känns som det varit vinter i över ett år nu, kanske de beror på att förra sommarn inte var riktigt sommarvarm, eller för att jag spenderade den genom att antingen springa runt som en galning på McDonalds eller ligga i sängen med L tills himlen började mörkna. Vintern gör dig bara trött, det finns ingenting som är bra med konstant mörker, din hy mår dåligt, ögonen bara hänger och att gå upp ur sängen på morgonen är omöjligt när kroppen intalar sig själv att det är natt.

Men usch så negativt det blev, nu ska jag fokusera på det ljusa i min vardag och så får sommaren vara något att längta till, för veckorna känns så mycket lättare när du har något att se fram emot, och det har jag, inte bara sommaren, alla födelsedagar (mamma fyller 40, L fyller 20 och le petit moi fyller 18) och annat kul, det är snart lov igen och efter det, lov igen! och massa studiedagar som bara kommer rinna förbi fram till sommaren är här, åh vad jag längtar!

Floating by

Nu är det digitalt skapande som gäller, en av de enda mer praktiska ämnena, om man inte räknar med idrott. Vi ska spela in en filmtrailer, och eftersom jag är väldigt kritisk av mig själv framför en kamera så valde jag att stå bakom istället. Jag må vara en dramaqueen, men skådespeleri är nog inte min starka sida.

På fredag ska vi kanske ut och äta på Jensens. Har inte varit där sedan min och Ls ettårsdag, men den här gången ska vi dra med oss lite andra. Det blir nog trevligt med lite mat och vänner, och sen blir det väl ut på nya äventyr.
Veckorna går så fort att det känns som det var fredag igår, eller iallafall i förrgår. Men nu är det bara två dagar kvar till nästa fredag.

Snart snart är det vår och sommar!

All I want for today is -

This me wants for today, by asos.com






- And these shoes from nelly.com -

Oh, silent night

Idag har jag bara vart hemma hela dagen, slutade halv ett vilket var jätte skönt, skulle egentligen ha en lektion men vi skulle bara plugga inför provet på torsdag så fick göra det hemma.
Jag och L var och hämtade upp Johanna på dagis idag, hon blev jätteledsen för att hennes kompis inte fick följa med. Tänk när man var i den åldern, började gråta så fort man inte fick som man ville. Och hon var sur hela kvällen!

Annars har det inte hänt så mycket idag, Nea satte och spelade The Sims vilket jag inte spelat på evigheter, så hon gjorde ett hus där hon, jag, Ludwig och Tobias bodde, och skaffade jobb åt oss och allt, haha att det spelet fortfarande är roligt. Kommer ihåg när det kom, jag måste varit 8-9 år och vi var uppe i tandådalen för att åka skidor som vi gjorde varje år då, alltid vecka 5, och efter det var det många sömnlösa nätter fulla av the sims. Kommer tillochmed ihåg nått år när jag och min bror satt och spelade till klockan sju på morgonen, på nyårsafton!

Nu ska jag signa ut och krypa upp i sängen framför någon film, mysigt. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fashion for fahsion

Tänkte på den här grejen med mode, mode kommer, mode går. För några år sen tänkte jag att jag aldrig skulle kunna sätta på mig ett par stuprörsjeans, sen blev det modernt och helt plötsligt tyckte jag det var snyggt och använde de som alla andra. Då fanns det inga tankar på utsvängda jeans, tills - det blev mode igen och man kunde använda både och.
Sen kom grejen med hög midja i jeansen, jag har alltid tyckt det varit hur fult som helst men när modet kom såg jag människor som använde de snyggt, jag har fortfarande aldrig satt på mig ett par sånna jeans, för jag tycker bara inte det är jag, kjolar kan jag ha högt upp, men jeansen sitter kvar på höften.

Mina favoritbyxor just nu är chinos, innan dom kom in på modet använde jag dom inte heller, men jag tror aldrig jag tyckt det varit fult, grejen med mode är att när nånting är inne så kommer det i flera färger och olika stilar. Det som är inne går åt, när det är ute kanske det finns ett plagg i någon second hand butik, men inte i dom normala butikerna. Det hade inte varit så kul om det bara fanns en sorts jeans, en sorts chinos och en sorts klänning, alla i samma färg.

Vi pratade idag på engelskan om reklam, och hur mycket reklam påverkar oss. Jag skulle säga till en väldigt stor del, ser du en kändis eller modell du gillar med ett par snygga skor är det såklart att du vill ha likadana. Vi människor går till en stor del omkring och vill ha det andra har, precis som ordspråket säger, "Du vill bara ha det du inte kan få" så lika sant är det att du vill ha det du inte har. Den där dyra väskan, snygga skorna, bilen, huset osv.

Men tillbaka till modet, det viktigaste att tänka på är att modet alltid kommer tillbaka, så gör inte som jag gjorde och släng iväg den där magtröjan för att den var helt ute, bara för att nån månad senare inse att det blivit modernt igen.

Så släng inte kläderna, spara och förvara, modet och trenderna kommer alltid komma tillbaka!

Keep smiling, keep shining

Kom precis hem från födelsedagsfirandet, och det var jätte roligt. Vi åt kött och potatismos på resturang och fortsatte sedan vidare in på baren och sjöng karoke, jag sjöng en låt bara men så var ju ganska duktigt ändå tycker jag, även om text- versionen av låten var helt annorlunda än den jag sjungt förut. I stort sett var det iallafall grymt kul och på lördag blir det nästa middag, som sagt ja alla fyller ju år samtidigt, bara lilla jag som måste gå och vänta åtta månader till, men det kommer nog gå lika fort som allt annat gör!

Tänkte lägga in lite bilder men det verkar inte som min kamera fungerar just nu eller till den här datorn, får kolla upp det imorgon, nu ska jag gå och göra mig iordning och krypa ner hos min karl som redan sover djupt.

Avslutar med dagens låt.

Keep smilin'
Keep shinin'
Knowin' you can always count on me
for sure
that's what friends are for

In good times
And bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Happy Birthday to you!

Min Bästa vän fyller 18 år idag! <3

Bilden har jag tagit för två år sen när hon fyllde 16 och jag gick upp halv 7
på morgonen för att åka hem till henne och locka hennes hår!


- gå in på hennes blogg och gratta, saraahlin.blogg.se -

Monday oh monday

Nu är den ännu en vecka i skolan, fast nu börjar snart mina fyratimmars rast, tror AA och jag ska hem till mig och laga oss lite god lunch och njuta medan hälften av klassen måste sitta kvar i skolan och ha ha mänk (människokunskap)
Gårdagen var sändag och slappdag så gjorde inget speciellt, träffade Ludwig och åtke till huddinge. Låg och kollade på Beck - skarpt läge som är väldigt bra. Finns ingen bättre än Gunvald och hans klockrena kommentarer!

För att återgå till fregående inlägg så var filmen en officeer och en gentleman väldigt bra, fick lite bråttom bara eftersom den var två timmar lång så fick skynda mig ner till pendeln sen. Och när jag väl kommit dit inser jag att pendeln inte går och jag kollat fel på sl, skulle egentligen tagit tuben men jag tog tåget som gick senare och fick springa när jag kom fram till spånga för att hinna med bussen. Men jag kom iallafall fram och hade väldigt trevligt på middagen, kände mig kanske lite malplacerad eftersom jag inte kände någon särkilt väl. Tur att jag itne har svårt att prata med folk.

Idag fyller min bästa vän 18 år! Grattis Sara <3

Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS 2.0